MUS og Udviklingsplan

INDHOLDSFORTEGNELSE

Hvad er MUS og Udviklingsplan?

Modulet MUS og Udviklingsplan gør det muligt at facilitere hele MUS processen, fra at oprette et MUS skema til at invitere medarbejdere til samtale og opbevare dataen på medarbejderens profil.

I forlængelse af MUS samtalen kan der oprettes en Udviklingsplan for at belyse de områder medarbejderen skal fokusere på.

Det er også muligt at oprette Mål for medarbejderen, og her kan der fastsættes en tidsfrist for fuldførelse.

Opsætning

Opsætningen og arbejdet for MUS og Udviklingsplan sker i modulerne Spørgeskema og MUS.

Opsætning af MUS

Gå til Administration og herefter modulet "Spørgeskema".

Der er på forhånd oprettet tre standard MUS spørgeskemaer:

- MUS Starter

- MUS Basis

- MUS Advanced

Klik på "Forhåndsvisning" ud for hver af spørgeskemaerne, for at se om indholdet kan bruges til den måde, hvorpå I afholder MUS-samtaler.

Det er muligt at redigere i de eksisterende på følgende måde:

1. Klik "Redigér" ud for det spørgeskema der ønskes ændret

2. Klik på "Gem"

Alternativt er det muligt at oprette et nyt skema, hvortil du skal vælge spørgeskematypen 'ikke-analytisk vurdering'.

Opsætning af Udviklingsplan

Gå til Administration og herefter modulet "Spørgeskema".

Der er på forhånd oprettet et standard spørgeskema til Udviklingsplan.

Klik på "Forhåndsvisning" ud for hver af spørgeskemaerne, for at se om indholdet kan bruges til den måde hvorpå I afholder MUS-samtaler.

Det er muligt at redigere i de eksisterende på følgende måde:

1. Klik "Redigér" ud for det spørgeskema der ønskes ændret

2. Klik på "Gem"

Alternativt er det muligt at oprette et nyt skema.

Oprettelse af MUS periode

Gå til Administration og herefter modulet "MUS".

1. Klik på "Tilføj ny MUS"

2. Indsæt en titel og beskrivelse

3. Sæt flueben i "Kan nedarves", så denne kan bruges på underafdelinger

4. Indsæt dato fra/til (bemærk at dette er perioden som MUS ønskes afholdt i)

5. Upload evt. et instruktionsdokument

6. Vælg det spørgeskema der skal benyttes

7. Klik evt. "Konfigurer spørgsmål" hvis der er nogle spørgsmål, som kun medarbejder eller leder skal svare på.

Invitation til MUS

1. Gå til medarbejderlisten og sæt flueben ved den/de medarbejdere der skal inviteres

2. Klik herefter på fanen "Kommunikation" og vælg "Invitation til MUS" hvis der ønskes en indkaldelse i Outlook. Vælg alternativt "Invitation til MUS (uden om kalenderen)" hvis Outlook ikke skal benyttes

3. Vælg MUS perioden i drop-down listen

4. Angiv udfyldelses perioden, der er gældende for både medarbejder og leder

5. Angiv et mødetidspunkt for MUS mødet

6. Angiv en lokation for MUS mødet

7. Angiv varighed for MUS mødet og klik herefter "Tilføj"

* Hvis flere medarbejdere er valgt på listen, gentages ovenstående så der er mødetidspunkter til alle de indkaldte medarbejdere (fungerer som først-til-mølle)

8. Klik "Videre"

9. Der vises nu en forhåndsvisning af e-mailen inden den sendes til medarbejderen. Hvis du ønsker at foretage ændringer kan du klikke på "Redigér"

10. Klik herefter "Send"

Medarbejderen udfylder MUS

Medarbejderen modtager den afsendte e-mail med et link til MUS skemaet.

Medarbejderen godkender først møde tidspunktet ved at markere dette og klikke "Gem".

* Hvis der er indkaldt flere medarbejdere fungerer dette som først-til-mølle. og medarbejderen vil kun blive præsenteret for de ledige tider - ikke dem der er taget af andre medarbejdere.

Herefter klikker medarbejderen "Fortsæt" og udfylder nu skemaet.

Medarbejderen kan klikke "Gem kladde" for at kunne vende tilbage til skemaet. Når medarbejderen er færdig klikkes der "Send".

Lederen udfylder MUS

Lederen udfylder sin del af MUS skemaet, ved at logge ind i Talent Manager, og gå ind fanen "MUS" på medarbejderen.

Klik på de tre prikker til højre for den aktive MUS, og vælg "Udfyld skema".

Klik "Gem" for at kunne vende tilbage til skemaet. Når lederen er færdig klikkes der "Send".

Det er herefter muligt for lederen at tilgå en statistik for MUS skemaerne, få vist rapporter og hente de udfyldte skemaer som PDF.