Kompetence

INDHOLDSFORTEGNELSE

Hvad er Kompetence

Modulet Kompetencer gør det muligt at arbejde med medarbejdernes kompetencer inden for generiske virksomhedskompetencer såvel som specifikke kompetencer forbundet med medarbejdernes jobtitler. Modulet sammenholder medarbejderens egen vurdering af sine kompetencer med den nærmeste leders vurdering for slutteligt at sammenligne med den overordnede målsætning for det specifikke kompetencesæt. Dermed muliggør modulet, at der kan arbejdes målrettet med udviklingen af medarbejdernes kompetencer.

Kompetencer kræver oprettelse af to spørgeskemaer af typerne ”Virksomhedskompetence” og ”Udviklingskompetence” under modulet Spørgeskema.

Spørgeskema for ”Virksomhedskompetence”

Dette spørgeskema anvendes til generiske virksomhedskompetencer, som går på tværs af afdelingerne i virksomheden samt medarbejdernes jobtitler og specialiserede fagligheder.

Eksempel: kompetencer i Microsoft-pakken, personlige kompetencer.

Spørgeskema for ”Udviklingskompetence”

Dette spørgeskema anvendes til kompetencer inden for specifikke kerneområder, som er forbundet med medarbejdernes jobtitler og specialiserede fagligheder

Eksempel: kompetencer inden for marketing, finans, salg.

Opsætning

Opsætning af kompetencer i Talent Manager foregår i Spørgeskema og i Kompetence modulet.

I Spørgeskema

1. Klik først på modulet ”Spørgeskema”
  2. Klik på ”Tilføj nyt spørgeskema”
  3. Angiv navn til spørgeskemaer, vælg spørgeskema af typerne ”Virksomhedskompetence” og ”Udviklingskompetence” og afslut med ”Gem”.

Spørgeskemaer oprettes herefter som normalt ved oprettelsen af spørgeskemaer

I Kompetence

Hvordan tilknytter man spørgeskemaer til modulet Kompetencer?

1. Gå i modulet Kompetencer og vælg oprettet spørgeskema af typen ”Virksomhedskompetencer” i dropdown-listen og tilknyt dette Virksomhedskompetencer.
  2. Vælg oprettede spørgeskemaer af typen ”Udviklingskompetencer” i dropdown-listerne og tilknyt disse under hver jobtitel, så hvert kompetencesæt stemmer overens med de specifikke jobtitler.
  3. Afslut med ”Gem”.

Der kan kun tilknyttes et spørgeskema ad gangen for virksomhedskompetencer samt kompetencer til jobtitlerne.

Sæt mål for hver kompetence (prædefinering af målsætning for et specifikt kompetencesæt)

1. Klik ”Sæt mål” for Virksomhedskompetencer og lav målsætning. Afslut med ”Gem”
  2. Klik ”Sæt mål” for hver ”Udviklingskompetence” og lav målsætning. Afslut med ”Gem”

Kompetence vurdering

Hvordan vurderer en medarbejder sine egne kompetencer?

1. Klik på fanen ”Kompetenceudvikling” under medarbejderprofilen.
  2. Besvar spørgeskemaet for ”Virksomhedskompetence” ved at give egen vurdering.
  3. Besvar spørgeskemaet for ”Udviklingskompetence” ved at give egen vurdering.
  4. Afslut med ”Gem”.

Hvordan tilgår en leder sine medarbejderes vurderinger af kompetencer?

1. Klik ind på den ønskede medarbejder og klik på fanen ”Kompetenceudvikling”.

Se den pågældende medarbejders vurdering af sine kompetencer for ”Virksomhedskompetencer” og ”Udviklingskompetencer” for jobtitlen.

Hvordan vurderer en leder sine medarbejderes kompetencer?

1. Klik ind på den ønskede medarbejder og klik på fanen ”Kompetenceudvikling” efterfulgt af ”Leder kompetence vurdering”.
  2. Vurdér medarbejderens kompetencer ved at hakke af ud for”Virksomhedskompetencer” og ”Udviklingskompetencer” for jobtitlen.

Hvordan ser en leder en samlet oversigt over kompetencevurdering?

1. Klik ind på den ønskede medarbejder og klik på fanen ”Kompetenceudvikling” efterfulgt af ”Oversigt og kompetencegap”.

Se den samlede oversigt over vurdering af kompetencer for”Virksomhedskompetencer” og ”Udviklingskompetencer” for jobtitlen.

Tips & Tricks

Det er muligt at lave en filtreret søgning på medarbejdernes kompetencer. Klik først på fanen ”Medarbejdersøgning” øverst på siden, hvorefter du klikker på fanen ”Kompetencer”. Vælg herefter de parametre for kompetencer, du vil basere din søgning på.

Det er muligt at få tilføjet en oversigt over kompetencer til sit Dashboard for alle jobtitlerne i virksomheden.

Det er muligt at konvertere kompetenceoversigten til PDF under medarbejderprofilen samt på Dashboardet - kan eventuelt medbringes til udviklingssamtaler med medarbejderne.