Talent Matrix

INDHOLDSFORTEGNELSE

Hvad er Talent Matrix

Talent Matrix er et værktøj til at vurdere og registrere medarbejders potentialer, så I som virksomhed kan få et overblik over jeres medarbejderes talent, baseret på parametrene Præstation, Potentiale, Parathed og Mobilitet.

Medarbejdervurderingen kan udfyldes af leder og/eller HR, og kan være med til at give et overblik over hvordan jeres medarbejdere præsterer i forhold til deres potentiale. Yderligere kan der udfyldes en vurdering af risikoen for, at medarbejderen er tilbøjelige til at forlade virksomheden eller medarbejderens parathed til at få en ny rolle. Vurderingerne vil være tilgængelige for løbende opdatering, og HR eller leder kan derfor med fordel opdaterer medarbejderens Talent Matrix profil, efter en eventuel MUS samtale.

Opsætning

Medarbejderens Talent Matrix udfyldes på medarbejderens profil under fanen: Talent Matrix. For at ændre i den eksisterende Talent Matrix opsætning kræves brugerrollen; Administrator. Talent Matrix opsættes i menupunktet Administration, i modulerne Talent Matrix, Dropdown-lister, Talent Pool og Spørgeskema.

Tilpasning af Talent Matrix

For at ændre den eksisterende opsætning i Talent Matrix skal I:

1. Gå til menupunktet "Administration"
  2. Klik på modulet "Talent Matrix"
  3. Navngiv hver titel under "Potentiale" og "Præstation", eller omdøb hvis I ønsker en anden vurderingsskala
  4. Udfyld eller ændre teksten i felterne i matrixet nederst, med en uddybende forklaring
  5. Vælg en farve for hvert felt, ved at klikke på den lille pil ud for felterne
  6. Afslut med "Gem"

Husk at lave tilpasningerne for alle de sprog, I anvender i Talent Manager.

Tilpasning af Succession Plan

Succession Plan er den del af Talent Matrix hvor I kan vurdere medarbejderens parathed til at tiltræde en ny stilling i virksomheden. Til denne registrering er der to dropdown-lister som I kan tilpasse. Den første omhandler stillingen, der kan tiltrædes, og den næste omhandler tidsperspektivet for den kommende tiltrædelse.

Disse dropdown-lister redigeres ved:

1. Gå til menupunktet "Administration"
  2. Klik på modulet "Dropdown-lister"
  3. Klik "Redigér" ud for listen "Succession plan klar", og efterfølgende ud for listen "Succession planstilling"
  4. Klik på "Redigér" eller "Slet" ud for de eksisterende valgmuligheder, eller udfyld listen med nye valgmuligheder i tekstfelterne nederst, og afslut hver enkelt med "Tilføj"

Husk at lave tilpasningerne for alle de sprog, I anvender i Talent Manager. Rækkefølgen på listen kan også justeres ved hjælp af 'Op' og 'Ned' knapperne.

Tilpasning af Talent Pool

Talent Pool er den del af Talent Matrix hvor I kan registrere medarbejderens potentiale i virksomheden. Fx om medarbejderen kunne have potentiale for at bære et større ansvar, eller om medarbejderen har et leder talent. Disse Talent Pools kan I senere søge ud på, når I fx søger en ny leder (se yderligere information om dette under punktet; Tips og Tricks).

For at ændre i den eksisterende Talent Pool opsætning skal I:

1. Gå til menupunktet "Administration"
  2. Klik på modulet "Talent Pool"
  3. Vælg eller fravælg Talent Pools ved at tilføje eller fjerne fluebenet ud for

I kan også oprette en ny Talent Pool ved at klikke "Tilføj ny Talent Pool"

1. Udfyld navn og beskrivelse
  2. Hvis Talent Pool ikonet skal kunne anvendes på alle afdelinger sæt da flueben i 'Må nedarves'
  3. Uploade herefter et ikon
  4. Afslut med "Gem"

Det er også muligt at kopiere en eksisterende Talent Pool, og efterfølgende redigere den. Dette gøres ved at klikke på "Kopier" ud for den ønskede Talent Pool, og herefter klikke "Redigér" ud for kopien. Lav nu de ønskede ændringer, og afslut med "Gem"

Tilpasning af spørgsmål i Talent Review

Den første del af Talent Matrix, på medarbejders profil, hedder Talent Review og er et standard oplysningsskema som omhandler medarbejderens Personlige oplysinger, Baggrund, Udvikling, både Internt og Eksternt, samt Udviklingsdetaljer. Delene i dette standard oplysningsskema kan I også ændre i administrationsmodulet: Spørgeskema. Dette gøres ved:

1. Gå til menupunktet "Administration"
  2. Klik på administrationsmodulet: Spørgeskema
  3. De spørgeskemaer der hedder (Talent Review) i parantes er de spørgsmål, som oplysingskemaet er bygget op af

Det er muligt at få en forhåndsvisning af disse, samt at redigere hvert spørgsmål og tilpasse det efter jeres behov. Når I gemmer jeres ændringer opdateres spørgsmålene med det samme på alle medarbejderprofiler.
Vær opmærksom på at hvis I sletter et spørgsmål, så slettes den information også som I eventuelt har udfyldt på medarbejderprofilerne, i det specifikke spørgsmål. Hvis I omformulerer spørgsmålet slettes det ikke.

Når I redigere et spørgeskema skal I scrolle ned i bunden og kan her redigere spørgsmålet. Husk at gemme hvis I laver ændringer i spørgsmålene.

Udfyldelse af Talent Matrix

Som leder og HR udfyldes Talent Matrix på medarbejderen ved at gå til medarbejderprofilen og herefter klikke på fanen "Talent Matrix". I de første sektioner kan standard oplysningsskemaet udfyldes, der omhandler medarbejder informationer, baggrund og udvikling.

I den næste sektion er det muligt at udfylde dimensioner på medarbejderen. "Talent Dimension" består af tre forskellige dimensioner: Risiko, Parathed og Mobilitet. Hver dimension har en prædefineret dropdown-liste hvor det nedenunder er muligt at skrive en uddybende kommentar. De tre dropdown-lister i "Talent Dimensions" er fastlåste, og kan dermed ikke kundetilpasses.

Ved siden af kan "Talent Pool" udfyldes på medarbejderen. Her er det muligt at tildele medarbejdere til en talent pulje, og dermed illustrere deres potentiale. Som tidligere nævnt er det muligt at søge ud på disse Talent Pools i menupunktet: Medarbejdersøgning (se eventuelt artiklen: Medarbejdersøgning for mere information).

I den næste sektion er det muligt at udfylde en "Succession Plan" for medarbejderen. Her kan I opbevare information omkring, hvilken intern stilling medarbejderen evt er klar til at varetage, og hvornår i deres karriere de kunne være klar til dette.

I den sidste sektion er det muligt at udfylde "Adfærd og potentiale matrix" på medarbejderen. Her kan I placere medarbejderen, ved at klikke på stjernen i den boks der er passende.

Vær opmærksom på at vi anbefaler at klikke "Gem" løbende under udfyldelsen af alle ovenstående punkter. Talent Matrix kan som standard tilgås af brugere med brugerrollen: Leder, Afdelingsleder og Administrator.

Tips & Tricks

Følgende kan I læse om Tips og Tricks, hvis I har Talent Matrix tilgængeligt i jeres Talent Manager. Hvis I ikke har Talent Matrix men ønsker dette er I velkommen til at kontakte os, I finder kontaktoplysningerne nederst på siden.

Overblik på Dashboard

Brugere med brugerrollen; Leder, Afdelingsleder og Administrator har mulighed for at få et overblik over "Talent Matrix" og "Succession Plan" på deres Dashboard. Hvis disse diagrammer ikke allerede er på dashboardet kan de aktiveres i brugerens personlige sideindstilling på følgende måde:

1. Gå til menupunktet "Hjem"
  2. Klik på det blå tandhjul ikon til højre, og klik på "Tilføj ny visning"
  3. Giv visningen et navn
  4. Tilføj diagrammerne "Medarbejders Succession Plan" og "Talent Matrix" og afslut med "Gem"

Det er nu muligt at vælge den nye visning og i diagrammerne kan man klikke på tallene, for at få åbnet en liste over de medarbejdere, der ligger bag. Vær opmærksom på at visninger der oprettes er brugerspecifikke, og de er derfor kun tilgængelige for den pågældende bruger.

Overblik på Medarbejderlisten

Brugere med brugerrollerne; Leder, Afdelingsleder og Administrator har mulighed for at få et overblik over "Talent Matrix", "Talent Pool" og "Talent Dimensions" på medarbejderlisten. Dette gøres ved at oprette sin egen sidevisning. Vær opmærksom på at visninger der oprettes er brugerspecifikke, og derfor kun er tilgængelige for den specifikke bruger. Sidevisningen oprettes ved:

1. Gå til Medarbejderlisten
  2. Klik på "Sideindstillinger" til højre
  3. Giv sidevisningen et navn
  4. Tilføj kolonnerne "Talent Matrix", "Talent Pool" og "Dimensioner" og afslut med "Gem"

Det er nu muligt for brugeren at vælge den nye visning.

Medarbejdersøgning

Det er også muligt at lave en medarbejdersøgning på forskellige kriterier. Dette gøres på følgende måde:

1. Gå til menupunktet "Medarbejdersøgning"
  2. Klik på fanen "Talent Pool" eller "Dimensioner"
  3. Sæt flueben ved de ønskede kriterier og klik herefter på "Søg"

Vælges resultatvisning: Medarbejder visning, får I en liste over medarbejdere med de pågældende Talent Pools.