Dashboard

INDHOLDSFORTEGNELSE

Hvad er Dashboard?

Dashboard er 'hjemsiden' i Talent Manager og det er den første side man kommer til, hvis man logger ind som administrator eller leder. Bemærk at medarbejder ikke har adgang til noget dashboard, kun deres egen medarbejderprofil. Dashboardet er bygget op af diagrammer med lettilgængelig statistik, hvor det er muligt at filtrere på afdelinger. Som nævnt er adgangen til dashboardet styret af brugerroller og det kræver derfor brugerrollen; administrator, leder eller afdelingsleder for at kunne se dashboardet.

Opsætning

Dashboardet kræver ingen opsætning forud for anvendelse. Når I logger ind på Talent Manager som administrator, leder eller afdelingsleder, vil I se dashboardet med forskellige diagrammer, f.eks. medarbejdere baseret på køn, jobtype osv. Denne visning kan defineres som en standard systemvisning. Hvis I ønsker en anden visning det muligt at tilføje sin egen visning ved at trykke på på tandhjulet oppe i højre hjørne.

Vær opmærksom på at visninger der oprettes er brugerspecifikke, og er kun tilgængelige for den bruger, som har oprettet den. Se under Tips og tricks hvordan I opretter jeres egen visning.

Det er også muligt at få jeres standardvisning tilpasset, så det påvirker alle brugere, hvis I fx ikke ønsker et diagram over køn. I så fald skal I kontakte vores support, så kan de ændre jeres standardvisning (oplysninger til supporten finder I nederst på denne side).

Navigation på dashboardet

Afdelinger og afdelingsspecifikke diagrammer

Afhængig af adgangsniveau er det muligt at se diagrammer for specifikke afdelinger ved at klikke på diagram-ikonet ved siden af afdelingsnavnet.

Vær opmærksom på at leder og afdelingsleder som udgangspunkt kun kan se afdelinger hvor de har medarbejdere placeret. Administrator vil kunne se alle afdelinger og underafdelinger, for det niveau deres bruger er oprettet på.

For at få et samlet overblik over alle afdelinger, inklusiv underafdelinger, skal der klikkes på diagram-ikonet ved siden af den pågældende afdeling i afdelingsstrukturen (1.) og herefter klikkes på diagram-ikonet over bjælken (2.). Afdelingstrukturen kan foldes ind igen ved at klikke på tegnestiften og foldes ud igen ved at klikke på det lodrette navn 'Afdelinger'.

Historisk dashboard

Talent Manager tager hvert kvartal et screendump af dashboardet, som giver jer mulighed for at gå tilbage i tid og se jeres virksomheds udvikling. Denne funktion sker automatisk, og kan tilgås ved at klikke på 'Historisk dashboard'.

Vær opmærksom på at det historiske dashboard ikke er dynamisk - der kan altså ikke klikkes ind i data. Det er ikke muligt at ændre hyppigheden af hvor ofte det historiske dashboard gemmes.

Dynamiske diagrammer

På nogle diagrammer på dashboardet er der et forstørrelsesglas, som giver jer mulighed for at få diagrammet forstørret. Alle standard diagrammer er dynamiske, det er derfor muligt at klikke sig ind på den specifikke data i diagrammerne for at se hvilke medarbejdere der ligger bag tallene.

Opdatering af data

Dashboardet opdateres automatisk hver 24. time. Hvis I har foretaget ændringer, f.eks. tilføjet en ny medarbejder, uploadet dokumenter mm, kan I manuelt opdatere dashboardet ved at klikke på den grønne pil. Det er også muligt at se hvad tid dashboardet senest er opdateret

Tips og Tricks

Lav jeres egen visning på dashboardet

Ved siden af den grønne pil er der et tandhjulsikon. Her er det muligt at oprette en personlig visning til dashboardet. Klik på tandhjulpet, klik på dropdown-listen og klik 'Opret ny visning'. Start med at give visningen et navn, og klik herefter på det røde 'x' eller grønne '+' for at fjerne eller indsætte et diagram. Listen til venstre er den valgte liste. Når den personlige visning er gemt, skal den vælges ved at klikke på tandhjulet igen, vælg visningen på dropdown-listen og gem. Den nye listevisning er, som tidligere nævnt, brugerspecifik og er derfor kun tilgængelig for den bruger, der har oprettet visningen.

Lav jeres egne diagrammer

Som administrator er det muligt at lave jeres egne diagrammer, i administrationsmodulet; Dashboard. Det nye chart (diagram) skal først have et meningsfuldt navn og hvis det skal kunne anvendes på alle afdelinger i Talent Manager skal der flueben i 'Er arvelig'. Herefter vælger I dataindtastning til chart, altså hvilken data diagrammet skal omhandle (diagrammer kan også opbygges af spørgsmål I har oprettet i Væsentlige oplysinger, for mere information om dette se artiklen; Medarbejderprofil). Dernæst vælges Chart type.

Vær opmærksom på at når diagrammet er gemt skal I oprette en ny dashboardvisning hvor jeres nye diagram (chart) nu er muligt at vælge på listen.