Competency

INNHOLDSFORTEGNELSE

Hva er kompetanse

Kompetansemodulen gjør det mulig å arbeide med ansattes kompetanse innenfor generisk bedriftskompetanse samt spesifikke kompetanser knyttet til ansattes stillingsbetegnelser. Modulen sammenligner den ansattes egen vurdering av sine kompetanser med nærmeste leders vurdering for til slutt å sammenligne med den overordnede målsettingen for det spesifikke kompetansesettet. Modulen muliggjør dermed målrettet arbeid med utvikling av ansattes kompetanse.

Kompetanser krever opprettelse av to spørreskjemaer av typene «Bedriftskompetanse» og «Utviklingskompetanse» under Spørreskjemamodulen.

Spørreskjema for "Bedriftskompetanse"

Dette spørreskjemaet brukes til generisk bedriftskompetanse, som går på tvers av avdelingene i bedriften samt de ansattes stillingsbetegnelser og spesialiserte ferdigheter.

Eksempel: kompetanser i Microsoft-pakken, personlige kompetanser.

Spørreskjema for "Utviklingskompetanse"

Dette spørreskjemaet brukes til kompetanse innenfor bestemte kjerneområder, som er knyttet til de ansattes stillingsbetegnelser og spesialiserte ferdigheter

Eksempel: ferdigheter innen markedsføring, økonomi, salg.

Oppsett

Oppsetting av kompetanse i Talent Manager skjer i Spørreskjemaet og i Kompetansemodulen.

I spørreskjema

1. Klikk først på "Spørreskjema"-modulen
  2. Klikk på "Legg til nytt spørreskjema"
  3. Skriv inn navn på spørreskjema, velg spørreskjema av typene «Bedriftskompetanse» og «Utviklingskompetanse» og avslutt med «Lagre».

Spørreskjemaer lages så som vanlig når man lager spørreskjemaer

Og kompetanser

Hvordan knytter du spørreskjemaer til Kompetansemodulen?

1. Gå til Kompetansemodulen og velg opprettet spørreskjema av typen "Bedriftskompetanse" i nedtrekkslisten og knytt dette til Bedriftskompetanse.
  2. Velg opprettede spørreskjemaer av typen «Utviklingskompetanser» i nedtrekkslistene og tilknytt disse under hver stillingstittel slik at hvert kompetansesett samsvarer med de spesifikke stillingsbetegnelsene.
  3. Avslutt med "Lagre".

Kun ett spørreskjema kan tilknyttes om gangen for bedriftens ferdigheter og ferdigheter for stillingsbetegnelsene.

Sett mål for hver kompetanse (forhåndsdefinere mål for et spesifikt sett med kompetanse)

1. Klikk "Sett mål" for Business skills og lag mål. Avslutt med "Lagre"
  2. Klikk "Sett mål" for hver "Utviklingskompetanse" og sett mål. Avslutt med "Lagre"

Kompetansevurdering

Hvordan vurderer en ansatt sin egen kompetanse?

1. Klikk på fanen "Kompetanseutvikling" under medarbeiderprofilen.
  2. Svar på spørreskjemaet for «Bedriftskompetanse» ved å gi din egen vurdering.
  3. Svar på spørreskjemaet for «Utviklingskompetanse» ved å gi din egen vurdering.
  4. Avslutt med "Lagre".

Hvordan forholder en leder seg til sine ansattes vurderinger av kompetanse?

1. Klikk på ønsket medarbeider og klikk på fanen "Kompetanseutvikling".

Se arbeidstakers vurdering av sine kompetanser for «Bedriftskompetanse» og «Utviklingskompetanse» for stillingstittelen.

Hvordan vurderer en leder kompetansen til sine ansatte?

1. Klikk på ønsket medarbeider og klikk på fanen "Kompetanseutvikling" etterfulgt av "Lederkompetansevurdering".
  2. Vurder den ansattes kompetanse ved å krysse av for "Bedriftskompetanse" og "Utviklingskompetanse" for stillingstittelen.

Hvordan ser en leder på en samlet oversikt over kompetansevurdering?

1. Klikk på ønsket medarbeider og klikk på fanen "Kompetanseutvikling" etterfulgt av "Oversikt og kompetansegap".

Se samlet oversikt over vurdering av kompetanse for «Bedriftskompetanse» og «Utviklingskompetanse» for stillingstittelen.

Tips og triks

Det er mulig å gjøre et filtrert søk etter ansattes kompetanse. Klikk først på fanen "Medarbeidersøk" øverst på siden, klikk deretter på fanen "Kompetanser". Velg deretter parameterne for ferdigheter du vil basere søket på.

Det er mulig å få en oversikt over kompetanser lagt til ditt Dashboard for alle stillingsbetegnelsene i bedriften.

Det er mulig å konvertere kompetanseoversikten til PDF under medarbeiderprofil og på Dashboard - kan evt. tas med til utviklingssamtaler med de ansatte.