Social Media Ads

INNHOLD

Intro

Hva er social recruitment og hvorfor er det viktig?

Fler og fler kandidater bruker nå sosiale medier til å finne jobber. Faktisk sier 86% av jobbsøkere at de benytter seg av sosiale medier i deres jobbsøk, og over 92% av selskaper benytter seg av sosiale medier for å rekruttere de rette kandidatene.
Dersom du ikke allerede bruker denne voksende og trendende rekrutteringsstrategien, er tiden nå inne for å finne de rette kandidatene ved hjelp av sosiale medier.

Publisering av stillinger på ulike job boards og nettsider er en måte du kan nå de aktive jobbsøkerne, mens publisering på sosiale medier gir deg muligheten til å nå både de aktive og de passive kandidatene. Sosiale medier er en fantastisk måte å booste ditt employer brand. Nesten halvparten av alle jobbsøkere peker på kultur på arbeidsplassen som en årsak til at de enten ønsker å bli i et selskap eller forlate selskapet. Gjennom sosiale medier kan du promotere din kultur på arbeidsplassen og vise potensielle kandidater hvorfor de bør arbeide akkurat hos dere.

Hva er Social Media Ads?

Social Media Ads er Talentechs publiseringstjeneste som lar deg lage og annonsere dine stillinger på sosiale medier (Facebook, Messenger og Instagram) og finne bedre kandidater ved å promotere din stilling gjennom sponsede kampanjer. Alt direkte gjennom ditt rekrutteringsverktøy. Vi hjelper deg å enkelt lage disse kampanjene uten stresset med å kontakte en partner, signere en avtale eller å måtte jobbe gjennom enda et nytt system.

Hvorfor bruke Social Media Ads?

Når du publiserer til Social Media Ads når du de relevante kandidatene som ikke er aktivt jobbsøkende, og derfor ikke ser på stillinger på tradisjonelle job boards. Social media Ads fremhever din annonse til personer som ikke nødvendigvis søker etter en ny jobb, men som kjenner igjen en god mulighet når de ser den.

Hvordan fungerer det?

For å komme i gang med Social Media Ads, trenger vi kun et par ting fra deg:

• En link/URL til din Facebook og/eller Instagram-konto. Dette bør være til den siden dere ønsker skal stå som avsender av kampanjene.
  • Navn på personen som eier/håndterer siden. Vanligvis er dette en person i for eksempel markedsteamet.

Vær oppmerksom: Dersom dere ikke har en egen side, eller du av en annen årsak ikke ønsker å koble til deres egen side til kampanjene, vil de bli promotert gjennom Talentechs "Talent Matcher" side. Annonsen vil da se omtrent slik ut:

Selve integrasjonen blir satt opp av Talentech. Klikk her for å komme i kontakt med oss via support, eller ta direkte kontakt med din kundekontakt.
Når integrasjonen er satt opp, velger du enkelt Social Media Ads ved publisering av en annonse i ditt rekrutteringssystem.

Hvilke bilder bør du bruke?

Det er enkelte krav til bildene du bruker til Social Media Ads.

• Det beste formatet er et kvadratisk bilde som har en minimumsoppløsning på 1080 x 1080 px.
  • Anbefalt bildeformat er JPG og PNG.
  • Vi anbefaler at du ikke benytter deg av bilder som består av mer enn 20% tekst.
  • Forsøk å benytt faktiske bilder fra din organisasjon, og unngå bruken av stock-bilder så mye som mulig.
  • Forsøk å enten inkludere produktet dere tilbyr, eller menneskene bak det.
  • Lyse bilder med høy kvalitet presterer normalt bedre på sosiale medier.

Har du ingen bilder tilgjengelig?

Gå til vår online bildebank som inneholder bilder du kan benytte helt kostnadsfritt.

Hvordan skrive en god annonse for sosiale medier?

Det første du bør bemerke deg er at du kun har noen få sekunder (7 sekunder for å være presis) til å fange leserens oppmerksomhet. Dette gjør det svært viktig at du klarer å få frem budskapet til din annonse - at du er på utkikk etter din nye kollega - enkelt. Her er et par tips for å komme i gang!

• Skriv kort og konsist, og forsikre deg om at det kommer tydelig frem hvilken stilling du er på utkikk etter.
  • Bruk max 150 tegn og fullfør med en sterk call-to-action (CTA) som oppfordrer leseren til å utforske stillingen videre på din nettside. Eksempler er "Les mer her", "Søk raskt og enkelt her" og "Les mer om stillingen ved å klikke her".
  • Foruten å nevne stillingen du er på utkikk etter å fylle, kan du også fremheve deres unike salgsargumenter som for eksempel fordeler, muligheter og utvikling, eller annet som er spesielt eller positivt med å jobbe hos dere. Husk på det DU som må overbevise kandidaten om å klikke seg videre.
  • Våg å bruke emojis! Du vil oppfattes som vennligere og få høyere grad av engasjement på dine poster. I gjennomsnitt vil du få 57% flere likerklikk og 33% flere kommentarer og/eller delinger.

Husk på at denne korte teksten må fange ditt publikum slik at de blir nysgjerrige nok til å klikke seg videre. Lykke til med din annonse!

Hva koster det?

Talentech setter opp din Social Media Ads-integrasjon helt uten ekstra kostnad, og du betaler kun for de annonsene du velger å publisere til sosiale medier.

Kontakt oss

Ta kontakt med support, eller med din kundekontakt for mer informasjon rundt Social Media Ads:

Jørgen Schiefloe Sandbakk
Partner Account Manager
jorgen.sandbakk@talentech.com