PDF-Utskrift av annonser

Problem: Annonsen ser konstig ut eller fel på språket.

Ett vanligt problem som många upplever med utskriften av annonser till PDF, är att mycket av texten blir på fel språk, eller att utseendet blir annorlunda än vad annonsen normalt ska se ut. Detta beror på att den vanliga PDF funktionen som finns för annonserna använder sig av tredjepartsverktyg för att få ut annonsen. Detta gör så att vi inte kan styra över språket helt, och inte heller utseendet helt och hållet. Men det finns en lösning som funkar mycket bättre.

Lösning: Visa annonsen och spara som PDF.

Istället för att trycka på PDF när du vill få ut en snygg PDF av annonsen, så trycker du på "Visa".

Välj sedan "Skriv ut" uppe till höger.

Efter det så kommer du behöva ändra lite av inställningarna på sidan som kommer upp. Denna del kommer se lite annorlunda ut beroende på vilken webbläsare du använder dig av, men oavsett webbläsare så ska du ha samma alternativ.

Börja med att välja Destination eller Skrivare, och ändra den till "Spara som PDF". Välj sedan Fler inställningar, och kryssa för "Bakgrundsgrafik". Efter det kan du Spara. Här under ser du två exempel på detta:

Google Chrome

Microsoft Edge