Logga in i ReachMee

Så här loggar du in med ett Talentech ID konto i ReachMee:

Logga in via länken: https://start.talentech.io/

Denna länk kan du även spara som ett bokmärke eller favorit in din webbläsare.

1. Skriv in din e-postadress som du har för ditt användarkonto.
2. Klicka på Nästa

Om det är första gången du loggar in med ett Talentech ID konto, kommer du att behöva aktivera ditt konto. Klicka på "Skicka aktiveringsmail" och följ sedan instruktionen som skickas till din e-post.

En bekräftelse på sidan visar att e-post har skickats till den e-postadress du angav.

E-post kommer att skickas med avsändare "Talentech ID - No Reply" med information att du behöver aktivera ditt konto. Klicka på "Ange lösenord"

Skriv in ett lösenord som består av minst 8 tecken och klicka på "Ändra lösenord". Du blir sedan inloggad i systemet.

Aktivering av konto behöver endast göras en gång. Nästa gång blir du direkt inloggad efter att ha fyllt i e-post och lösenord. Om du har glömt ditt lösenord, klicka på "Glömt ditt lösenord".

Vill du veta mer kring hur Talentech ID fungerar eller ha mer information, klicka här.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andra sätt att logga in i ReachMee

1. Inloggning från en ReachMee startsida

Om du har en äldre version av inloggning, loggar du in via din e-postadress och lösenord från en startsida som ser ut som nedan. Länken du bör använda och ha som bokmärke/favorit är i så fall: login.reachmee.com/kundalias

Notera! Om du inte vet om du har Talentech ID eller loggar in via ReachMee startsida, är det viktigt att du använder länken ovan med (login.reachmee.com/kundalias). Den kommer automatiskt att skicka dig till korrekt inloggningssida om du går över till Talentech ID.

Kundalias = det kundnamn som ni har fått och brukar vara benämningen för er organisation i ReachMee.  Om du inte är vet vad ert kund-alias är, kontakta i första hand er systemadministratör.

Användaren skapas av systemadministratören i ReachMee, i samband med det väljs ett användarnamn och ibland ett lösenord (beroende på era interna rutiner) Om du inte fått något lösenord eller om du har glömt bort ditt befintliga klickar du på knappen "problem med att logga in" för att beställa ett nytt till den mailadress som din användare är kopplad mot.

2. SSO (Single Sign On)

Genom att sätta upp en SSO lösning kan organisationer ge sina anställda åtkomst till flera olika system (exempelvis ReachMee) med en och samma uppsättning inloggningsuppgifter. Vanligast är att inloggningen till organisationens Microsoft konton ger tillgång till flera olika system men det kan även vara inloggningen till ert intranätet eller någon annan inloggning.

Om man har en SSO-inloggning uppsatt mot ReachMee innebär det att organisationen tar över inloggningsfunktionen och hanteringen av inloggningsuppgifter från oss på Talentech för att istället hantera det internt inom organisationen.

Inloggningen kan sättas upp på en mängd olika sätt och därför kommer länken för inloggning och vilka inloggningsuppgifter som krävs skilja sig åt.  Ibland är det ReachMees standard inloggningslänk eller Talentech ID länken som används, och ibland är det en annan länk som organisationen satt upp själva som används. Hur er lösning är uppsatt kan de som ansvarar för lösningen internt hos er svara på, vanligtvis IT avdelningen. Om ni har en SSO-lösning uppsatt och upplever problem med att logga in är det också därför i första hand era interna systemadministratörer och/eller IT avdelning som ska kontaktas för support.

Inloggningslänk: kontakta er systemadministratör för att få rätt länk.
Användarnamn: Sätts upp internt utanför ReaachMee, vanligtvis av IT avdelning.
Lösenord: Sätts upp internt hos kund utanför ReaachMee, vanligtvis av IT avdelning.

Oavsett vilken av ovan lösningar som ni använder för att logga in i ReachMee är det endast era interna systemadministratörer (HelpMee/Superusers) som får lägga till nya användare, ge utökad behörighet och/eller justera en användares uppgifter.

Talentech Support kan hjälpa till med att skapa interna systemleverantörer. Om du inte är en systemadministratör och behöver få tillgång till ReachMee, utöka dina behörigheter har frågor kring ditt konto eller din behörighet måste du därför vända dig direkt till er systemadministratör.

Om du är en systemadministratör och behöver mer information om hur du sätter upp användare i ReachMee kan du läsa om det här
Om du eller någon av era användare upplever problem med att logga in i ReachMee kan ni läsa denna Inloggnings problem FAQ som går igenom de vanligaste inloggnings problemen och hur ni löser dem.