1.13 Publicera annons

Under PUBLICERING i ReachMee hittar ni de kanaler som ni förvalt att kunna publicera mot.

De kan fungera lite olika beroende på om de är mot er egna hemsida, intranet eller om det är mot en extern publiceringsplats såsom t.ex Platsbanken.

När man publicerar mot en extern så kommer man ofta in i en guide som måste fyllas i beroende på vad den externa leverantören har för krav på information för att kunna ta emot annonsen och publicera den på sin sida. Oftast handlar det om kategorisering för att deras sökfunktioner ska vara så effektiva som möjligt.

Specifik information vid publicering mot Platsbanken

• För att publicera på platsbanken behövs ett arbetsgivarkonto samt att ni anmäler att annonser ska publiceras som direktannons. När det är klart kan vi sätta upp en brygga baserat på erat organisationsnummer och SenderId (kundnummer).
    Denna sida beskriver hur det fungerar och har ett bra avsnitt med "Frågor och svar":
    Information för arbetsgivare - publicera via direktöverföring
  • När du väljer att publicera mot Platsbanken kommer du till en publiceringsguide där du behöver fylla i information som Platsbanken vill ha för att kunna ta emot en annons och kategorisera den. De listor som finns i publiceringsguiden är listor som kommer från Platsbanken.
  • Från det att annonsen publicerats i ReachMee brukar den synas hos Platsbanken inom 15-20 minuter.
  • Platsbanken har en 90 dagars regel för annonser. Dvs, om en annons varit publicerad för över 90 dagar sedan så går det inte publicera samma annons igen.
    För att komma runt det måste man antingen göra en annonsvariant eller kopiera projektet så det blir ett nytt.

Bra att veta kring publicering mot Platsbanken:

• Med jämna mellanrum skickar arbetsförmedlingen ut mail och begär att den som är kontaktperson hos företag ska bekräfta att man fortfarande använder kontot.
    Om inte kontaktpersonen följer instruktionerna i mailet kommer arbetsförmedlingen inaktivera kontot vilket gör att det inte går att publicera via bryggan i ReachMee.
    Om detta inträffar så prova att logga in på erat arbetsgivarkonto hos Platsbanken och verifiera att kontot är aktivt. Använd denna länk: Logga in som arbetsgivare.
  • Platsbanken tar emot 6.500 tecken i annonstexten. Det totala antalet tecken i din annons är större än det synliga antalet bokstäver beroende på att det finns stil- och formateringsdata i bakgrunden av annonsen som också skickas med.
    Om annonsen är för lång så kommer ett varningsmeddelande att synas när du sparar annonsen med information om hur mycket texten måste minskas ner:
  • Annonsrubriken får max vara 75 tecken. Ett separat fält finns för detta i publiceringsguiden för att anpassa längden just mot Platsbanken ifall ni ändå vill ha en längre rubrik när ni publicerar på eran hemsida eller liknande.
  • Platsbanken tar inte emot HTML formatering vilket gör att länkar inte är klickbara på Platsbanken om man gör en "dold" hyperlänk av en text t.ex "Klicka här för att läsa mer".
    För att få länkar att bli klickbara så måste hela länkens adress skrivas som klartext i annonsen:
    Exempel: www.reachmee.com (med www i början)
  • När en besökare klickar på "Ansök här" i annonsen på Platsbanken så dirigeras besökaren till annons direkt. Detta går att justera så besökaren istället kommer till ansökningsformuläret. Kontakta support för ändring.
    I de fall där karriärsidelösningen är byggd med RSS/XML kan funktioner i länkningen vara begränsade.
    Kontakta support för att se vad som är möjligt utifrån de förutsättningar som finns hos er.

Specifik information till kunder inom Offentlig sektor vid publicering mot LinkedIn

Publicering till LinkedIn sker via Basicannons eller Premiumannons.

Basicannons (spindlad/jobwrap) hämtas automatiskt via kanaler som LinkedIn jobbar med t.ex Platsbanken och är sökbara för LinkedIns medlemmar. Det kräver alltså inte annonsering från oss, utan här hämtar Linkedin automatiskt upp annonsen från andra publiceringskanaler.

Premiumannons är det som skickas via bryggan i ReachMee och är tillgänglig för offentlig sektor. Det ger annonsen bl.a extra sökbarhet, den syns i medlemmars flöde och är sponsrade för att synas ofta för profiler som matchar, att den finns med i matchmail från LinkedIn samt att de syns på erat företagskonto.

Bra att tänka på när det gäller Premiumannonser (klicka för att läsa mer om Premiumannonser):

• Det kan ta upp till 24 timmar innan en annons som publiceras via ReachMee innan den syns på LinkedIn.
  • Det kan ta upp till 24 timmar innan en annons avpubliceras på LinkedIn om man avbryter via ReachMee.
  • En premiumannons ligger på LinkedIn med en standardtid på 30 dagar som längst. Om publiceringsintervallet är MER än 30 dagar så ligger den så länge som intervallet anger men då räknas det som TVÅ premiumannonser.
    Om publiceringsintervallet är MINDRE än 30 dagar så ligger den så länge som intervallet anger.
  • Om ni se en annons som ligger på LinkedIn som ni inte vill ska ligga där så kontakta LinkedIn recruiter support. Det kan t.ex vara Basicannonser som hämtats automatiskt som ni inte vill ska visas på LinkedIn.
  • LinkedIn och ReachMee har ibland olika webinar. Se under Utbildningar och Event när nästa är.
  • Vid publicering så anger man kategori. Matching är dock inte bara beroende av vilken kategori man väljer utan även annonsinnehåll, rubrik och många andra faktorer.

__________________________________________________________________________________________
Tycker du det saknades någon information i denna artikel eller var något otydligt?
Ge gärna artikeln en kommentar nedan så vi vet hur vi ska kunna göra artikeln bättre för dig och dina kollegor.
Tumme upp gör oss glada och tumme ner + kommentar gör att vi kan utveckla innehållet till något bättre.