Annonsgranskning - hur fungerar det?

Annonsgranskingsfunktionen används när det finns behov av att annonsinnehåll granskas innan en annons publiceras.
Så länge som annonsen inte är godkänd så är "Publicering" inaktiverad i menyn.

Beskrivning av flödet:

1. Användare (enl. process) skapar en annons och begär att den ska granskas

2. Mail skickas då till förutbestämda mailmottagare (kan t.ex vara en mailgrupp - annonsgranskare@organisation.se) och kopia till projektets ägare. Detta kan styras på organisationsnivå så det är olika annonsgranskare för olika delar av organisationen.
(kontakta support för att lägga till eller ändra mottagare)

3. Någon i annonsgranskningsgruppen går in och granskar och godkänner. Vem som har rätt att godkänna beror på behörighet. Mail skickas till den som begärde granskning samt projektägaren.
Det finns en standardroll i ReachMee som heter "Annonsgranskare". De användare som ska kunna godkänna annonser kan ha denna roll som ett komplement till sin vanliga behörighet.

4. När annons är godkänd kan annonsen publiceras. Innan dess är "Publicering" inte tillgänglig.

Vanliga scenarion där annonsgranskning används:

Kunden har lagt ut mycket av rekryteringsarbetet på cheferna själva. Chefen har rätt att skapa projekt, skriva annons men innan annonsen publiceras så vill HR vara med att granska annonsen (eller hela projektet) för att ge tips och/eller se till så den uppfyller organisationens riktlinjer innan det publiceras.

Eller det omvända;
HR startar projektet och gör annons men behöver sedan få annons godkänd av avdelningschef (som då ligger som granskare i organisationsträdet).

Möjliga inställningar (kontakta support för ändringar):

Det går att anpassa vissa delar av annonsgranskningflödet för att det bättre ska passa specifika behov.

1. På behörighetsnivå (roller) så går det att stänga av möjlighet för användare att redigera annonsen efter att den är granskad och godkänd. Detta för att förhindra så chefer inte ändrar annons utan att granskare har tittat på ändringen.
2. Det finns en inställning som gör att fördefinierade mottagare får mail när en annons har publicerats. Kan t.ex vara bra om man vill informera fackliga representanter/rekryteringsgrupp att en annons nu är ute.

__________________________________________________________________________________________________________________________
Tycker du det saknades någon information i denna artikel eller var något otydligt?
Ge gärna artikeln en kommentar nedan så vi vet hur vi ska kunna göra artikeln bättre för dig och dina kollegor.
Tumme upp gör oss glada och tumme ner + kommentar gör att vi kan utveckla innehållet till något bättre.