Designa Attract-sida

Nedan kommer information kring hur du designar er Attract-sida efter att den har skapats från vår sida.

Hitta till Attract-inställningar

Efter att vi skapat Attract-sidan så kommer du in så du kan anpassa vyn genom att uppe i menyn klicka på "Attract".
Har ni mer än en Attract-sida kommer en dropdown för att välja vilken ni vill gå in på, annars öppnas den sida ni har direkt.

Justera den grafiska designen

Efter att ha gått in på Attract-sidan kommer man till en vy där man har ett flertal olika menyer till vänster samt kan se hur sidan ser ut för stunden.

Längst upp i menyn finns alternativet "Edit graphic design".

Klickar man på denna får man fram ett fält till höger på sidan.

Under Typoghraphy så har man alternativ för att välja vilket typsnitt som ska användas för rubriker (Headlines), brödtext (Body text) samt citat (Quotes).

Alternativen som finns att välja där är de allmänna typsnitt som vi har tillgängliga. Ifall ni har ett eget typsnitt ni vill kunna använda så kan ni kontakta oss på supporten och skicka över filerna för det/de typsnitt som ska användas så kan vi be våra utvecklare se till att det alternativet blir tillgängligt på eran sida.

Under Colors kan ni styra vilka färger som ska användas på sidan.

Klickar man på en färgruta under "Primary" eller "Secondary" så får man upp en ruta där man kan välja färg direkt i systemet, alternativt kan man lägga in den färgkod man vill ska användas.

Som standard får man ett fält för att skriva in färgkoden som Hexadecimal, men klickar man på pilarna till höger kan man växla mellan Hexadecimal, HSL eller RGB.

Primary och Secondary spelar främst bara roll om man vill kunna växla mellan olika färger i de olika blocken som man skapar på sidan, så i de flesta fall räcker det med att lägga in de färger man vill ha i Primary

Headlines styr vilken färg rubriker får på er Attract-sida.

Body text styr vilken färg eran brödtext har.

Buttons styr vilken färg knappar ska ha, samt vilken färg texten har i knappen "Intresseanmälan" om ni använder den funktionen.

Button text styr vilken färg texter i knappar ska ha, samt vilken färg knappen i "Intresseanmälan" har, om ni använder den funktionen.

Links styr vilken färg länkar ni lägger in på sidan har, samt vilken färg länkarna för att gå in på olika jobb kommer ha.

För att spara ändringar samt se hur det ser ut efter att man gjort en justering behöver man klicka på knappen "Save", det finns alltså ingen förhandsgranskning för att ha ändrat typsnitt och/eller färger, utan man behöver spara för att se ändringarna man gjort.

Hero block

Efter "Edit graphic design" kommer två huvudblock. Först kommer Hero block, där man kan styra vilken bild som ska synas längst upp på er Attract-sida samt om det ska vara någon text över bilden. Här kan ni även anpassa typsnitt och färg för texten som ska användas, ifall det ska vara en annan en de standardinställningar ni har för sidan.

Rekommenderade bildstorlekar:

Hero:

Runt 2048 x 1300 px är bra men det skär bort lite i toppen så det bör man ta hänsyn till.
Om ni upplever att den blir för mycket skuren så prova då1900 x 500 px istället.

Bildgalleri:

Bra att ha landskapsbilder, ca 700x450px.

Bäst är om bilderna är i samma storlek generellt.

Det ger ett mycket bättre resultat.

Menu block

I Menu block kan man lägga in den logotyp man vill ska synas uppe i vänstra hörnet av sidan (om någon ska användas) och man kan även styra vilka sidor inom Attract som ska visas samt lägga till externa länkar till menyraden längst upp.

Nåt som tål att tänkas på om man lägger in externa länkar är att hålla koll på om länken man lägger in är väldigt lång. Är det en längre länk kan det vara bra att ta den via någon form av URL-förkortare som t.ex bitly.com för att kunna lägga in en kortare länk. Har man otur kan nämligen en väldigt lång länk störa funktionaliteten i Attract.

Optional Blocks

Under "Optional blocks" i menyn till vänster så kan man börja styra hur man vill att startsidan ska se ut. Man kan byta plats på olika block genom att dra i de punkter som syns till vänster om det block man har markerat. Har man markerat ett block har man även en knapp till höger för att ta bort blocket helt.

De block som finns att använda samt en kort beskrivning kommer nedan:

Text block

Standardblock där man har ett fält, Block title, att skriva in en eventuell rubrik samt ett område för att lägga in texter. Fältet klarar av HTML-styling och man kan manuellt lägga in länkar och bilder via redigeringsfönstret.
Man kan även ändra bakgrundsfärg och välja om blocket ska hämta färgerna man använt för Primary eller Secondary under "Edit graphic design".

Perks block

Ett block man kan använda för att fylla i fördelarna kring att jobba hos er. Det finns utrymme för att lägga in en rubrik och text ovanför ikonerna. Det finns här även en knapp för "Add perk" som man kan klicka på för att välja en ikon som ska användas samt en titel och en beskrivning för den fördel man lägger in, t.ex "Personlig utveckling".

Image Gallery block

I det här blocket kan man lägga in bilder och man kan välja om de ska visas i ett rutnät eller som en slideshow, där en bild fokuseras åt gången men det roteras automatiskt (kandidater kan även manuellt bläddra bland bilderna).
Även här finns block för att lägga in en rubrik eller en text ovanför bilderna.

Jobs block

Det här blocket hämtar tjänster som finns publicerade under fliken "Lediga jobb" på Attract och kan användas om man t.ex vill visa de tre senaste jobben som publicerats. Man har även en knapp som leder till sidan där alla lediga jobb visas. I menyn till höger kan man också styra hur många jobb som man ska se i den här vyn.

Testimonials block

Det här blocket kan användas för att visa upp kommentarer. Vanligtvis används det för att visa vad personer som redan jobbar hos er har att säga om hur det är. För att lägga till citat så klickar man på "Add testimonial" och kan sedan välja en bild som ska användas, fylla i citatet samt den anställdes namn (och eventuellt roll). Det går så klart även att använda den här funktionen för andra syften om man t.ex vill ha citat från kunder eller liknande.

Det visas två citat åt gången och roterar likt bildblockets "Slideshow"-funktion. Har man bara ett citat eller ett ojämnt antal så kommer ett ensamt citat visas i rotationen.

Instagram block

Som namnet antyder kan man här lägga in en koppling till företagets instagramkonto. Man har ett fält för att lägga in en rubrik samt en knapp, "Connect account" som man klickar på för att skapa en koppling till ert Instagram-konto, så visas de senaste uppladdningarna automatiskt på Attract.

Video block

Under video block har man ett fält för en eventuell titel samt ett fält att lägga in en direktlänk till ett videoklipp på youtube.

Departments

Det här blocket är kopplat till menyn längst upp där man kan ha en sida för att beskriva olika avdelningar på företaget. Efter att där skapat avdelningar kan man här välja om de ska visas upp direkt på startsidan.

Colleagues

Likt för departments så kopplas det här blocket till fältet där man kan lägga in information om vilka kollegor som finns på företaget. Man kan här växla mellan att automatiskt visa den senast publicerade/skapade kollegan alternativt att själv välja vilka kollegor som ska finnas på startsidan.

Departments

Klickar man på "Departments" längst upp på sidan kan man lägga till de avdelningar som finns på företaget.

Man får först och främst ett fält där man kan fylla i den titel man vill ska synas i menyraden på er Attract.

Sen har man även et knapp för att lägga till avdelningar, "Add department".

Har man klickat på den knappen får man sen ett fält för att fylla i namn på avdelningen (Title) samt information om avdelningen. Man har även ett alternativ för att välja en bild man vill ska symbolisera avdelningen, om man vill det.

Använder man organisationsträd i ReachMee kan man även fylla namnet på Organisationsenheten avdelningen ska kopplas till.

Colleagues

Klickar man på "Colleagues" längst upp på sidan kan man lägga till kollegor som ska synas på sidan.

Även här får man först och främst ett fält där man kan fylla i den titel man vill ska synas i menyraden och sen en stor knapp för "Add colleague".

Klickar man på den knappen får man upp en flik till höger av sidan där man kan lägga in en bild på kollegan, fylla i namn, roll, e-post, telefonnummer, en länk till deras LinkedIn samt en beskrivning av kollegan. Man har även ett fält som heter "Department/office" där man kan koppla en kollega till en av de avdelningar man skapat under "Departments".

Public page

Sist men inte minst finns en knapp för "Public page" längst upp. Klickar man på den öppnas en ny sida där man kan se hur Attract-sidan ser ut om man kommer in på den på samma sätt som en kandidat, dvs. utan fälten för inställningar på sidan.