Standard urvalsfrågor

Vad är standard urvalsfrågor

Standard urvalsfrågor är något som användare med behörighet till admin sidan av ReachMee kan lägga till. En standard urvalsfråga är tillskillnad från andra urvalsfrågor inte projectspecifik, utan läggs till i alla nya projekt som skapas med automatik. Det går dock fortfarande att ta bort denna fråga från ett specifikt projekt manuellt efter att man skapat ett nytt projekt.

Ett vanligt användningsområde för standard urvalsfrågan är att öppna möjligheten för att göra ansökningsformuläret mer flexibelt från projekt till projekt. Exempelvis kan man lägga till uppladdning av personligt brev som en standardfråga och ta bort den från grundformuläret. Frågan om personligt brev kommer då automatiskt finnas med i projektet om inte användaren manuellt tar bort den, men möjligheten finns att ta bort frågan om man vill ha en process utan personligt brev.

Hur hanterar man standard urvalsfrågor

I Admin > Mallar > Urvalsfrågor, klickar du på länken > Klicka här för att hantera standardfrågor

När du kommer in i funktionen så fungerar det i princip exakt som funktionen för att hantera urvalsfrågor i ett specifikt projekt. Finns redan standardfrågor kommer de visas i denna vy. Vill ni skapa en ny, tryck på Skapa ny fråga > välj vilken typ av fråga du vill skapa.

OBS! frågetyperna Rubrik och Dokumentuppladdning tillhör inte standard uppsättningen i ReachMee, hör av er till er Customer success manager eller Supporten om ni vill aktivera dessa typer av frågor!

I nedan beskrivning har jag valt frågetypen Dokumentuppladdning, fyll i den informationen som behövs och tryck på Spara.

Alla era standardfrågor syns i denna lista, och härifrån kan ni radera standardfrågor. Det går däremot inte att redigera redan tillagda standardfrågor.

Viktigt att tänka på

• Om ni vill ersätta en fråga som finns i formuläret måste ni höra av er till supporten så vi kan ta bort den frågan från formuläret, annars kommer frågan dubbelt.
  • Standardfrågor går inte att lägga till för specifika avdelningar i organisationsträdet, utan gäller alla avdelningar.
  • Systemanvändare som skapar projekt får ingen notifikation om att det finns standardfrågor i ett projekt som de skapar, de måste aktivt gå in under fliken urvalsfrågor för att se dessa. Det kan därför vara bra attt informera alla användare om ni lägger till nya standardfrågor.
  • Det går inte att redigera standardfrågor som redan är skapade, då får man istället radera och skapa en ny om man vill göra ändringar.

Vill du får en mer grundläggande beskrivning av hur funktionen Urvalsfrågor fungerar i ett specifikt projekt, klicka här