RecRight - Bjud in kandidater till videofrågor

När videofrågorna är klara och ni är nöjda med innehållet kan ni börja bjuda in kandidater. Följ nedan instruktion för att bjuda in kandidater till att svara på Videofrågorna samt se deras svar.

I projektet där ni skapat videofrågorna väljer ni ut vilka kandidater ni vill bjuda in att svara, markera de kandidaterna som ni önskar bjuda in och tryck på åtgärder > bjud in till videofrågor

Tips: Skapa en processmapp som heter Videofrågor och sortera intressanta kandidater dit vart eftersom ansökningrna kommer in. Ni kan sedan markera alla kandidater i mappen och bjuda in dem till att svara i ett svep.

När du trycker på bjud in till videofrågor får du möjlighet att se mailet som kommer gå ut till Kandidaten när inbjudan skickas genom att trycka på Visa E-postmeddelande. Mailet som skickas är en mall och användare som har admin behörighet kan redigera mallen i Admin > Mallar > Brevmallar > Video frågor -inbjudan.

Det går även att redigera mailet enbart för det specifika projektet, det gör du direkt  i redigeringsvyn under  Visa e-postmeddelande.

När du är nöjd med mailet trycker du på Skicka inbjudan

Tips: ta inte bort sista raderna i det meddelande som redan finns, det är kontaktuppgifter till RecRights support dit kandidater kan vända sig om de upplever tekniska problem med att svara på frågora.

Du kan se att en kandidat har svarat i kolumnen Videofrågor, se nedan bild.

Svaren på frågorna kan du se genom att gå in på kandidatens profil och klicka på fliken videofrågor