Redigere nedtrekksmenyer

De fleste nedtrekks menyer i ReachMee og i søknadsskjemaet kan redigeres. Nedtrekks menyer brukes for eksempel i siden for å opprette et nytt prosjekt, i søknadsskjemaet som kandidatene fyller ut eller på kandidatprofilen i et prosjekt.

Eksempler på lister som kan redigeres er:

• Innledende og avsluttende annonsetekst
  • Stillingstype
  • Arbeidstid
  • Sted (land, fylke, kommune)

For å redigere disse listene går du til: Adm.> Registerbehandling > Lister

Hvis du ikke får opp alternativene under, er det fordi du ikke har riktig tilgang, ta kontakt med personen som er systemansvarlig for ReachMee ved din bedrift!

Du kan ikke legge til eller slette listene som er her, du kan bare redigere eller legge til innholdet i listene. Listene er bygget opp på ulike måter avhengig av hvilken funksjon de tjener i systemet, det er uavhengige lister og «hierarkiske» lister. Nedenfor er en mer detaljert beskrivelse av de to typene.

Uavhengig liste

En uavhengig liste er akkurat som du forstår av navnet ikke avhengig av eller knyttet til noen annen liste. Eksempler på frittstående lister er:

• Kjønn – som kandidaten kan velge mellom dersom spørsmålet står i søknadsskjemaet.
  • Innledende annonsetekst - korte standardtekster som kan legges til som en introduksjon til en annonse, for eksempel en bedriftsbeskrivelse.
  • Prosesshendelse- oppføring av en hendelse/handling kan registreres på kandidatenes profil.

En frittstående liste ser ut som bildet nedenfor når den er åpen for redigering. Hvis du vil redigere et ferdig alternativ i listen, trykk Rediger. For å opprette et nytt alternativ, trykk Legg til.

Hierarkisk liste

De hierarkiske listene er knyttet sammen med andre lister på et eller annet vis. Grunnen til at listene er knyttet til hverandre er fordi det skal være mulig å filtrere ved valg av alternativer i nedtrekkslistene. Når du for eksempel starter et prosjekt og fyller ut hvilken by arbeidsplassen ligger i, velger du først land og fylke og så vises kun kommunene som er innenfor fylket du har valgt.

Et annet eksempel er yrkesområder og yrkesspesialisering som er knyttet til hverandre. Når du åpner en hierarkisk liste for redigering, vil du se hvordan de allerede eksisterende alternativene er koblet sammen;

Når du legger til et nytt alternativ til listen, velger du hvordan du kobler det sammen med den andre listen. Ønsker du for eksempel å legge til en ny yrkesspesialisering kalt "Butikksjef vil det i dette eksemplet være naturlig å knytte denne til "Butikk";

Legg til nytt alternativ

Hvis du feks ønsker å legge til en ny kommune i listene, gjør du følgende:

Finn listen du ønsker å redigere og klikk på navnet;

• Trykk Legg til
  • Start så med å velge hvilket land, og hvilket fylke kommunen tilhører
  • Skriv deretter inn navnet på kommunen du vil legge inn på de språkene du ønsker og trykk lagre.

De to alternativene i begynnelsen, Ekstern / intern viser hvem som skal kunne se og velge alternativet. Ekstern betyr at kandidater kan se alternativet i søknadsskjemaet, og intern betyr at du kan se alternativet når du oppretter et nytt prosjekt. Hvis du har krysset begge, som i tilfellet nedenfor, kan begge parter se alternativet.

Når du har trykket Lagre vil det nye alternativet være tilgjengelig å velge i prosjektdefinisjonen.