Justera alternativ I drop-down listor

TABLE OF CONTENTS

Registervård - hantera alternativ i drop-down listor

Nästan alla drop-down listor i ReachMee och i ansökningsformuläret går att redigera. Drop-down listor finns exemplevis i vyn för att skapa ett nytt projekt, i ansökningsformuläret som kandidaterna fyller i eller på kandidatprofilen i ett projekt.

Andra exempel på listor som går att redigera i denna vy är:

• Inledande annonstext
  • Avslutande annonstext
  • processhändelser

För att redigera dessa listor går du in enligt nedan bild:  Admin > Registervård > Listor

Får du inte upp alternativen nedan är det för att du inte har korrekt behörighet, kontakta då personen som är HelpMee (systemansvarig för ReachMee) på ditt företag!

Det går inte att lägga till eller ta bort listorna som finns här, det går endast att redigera eller lägga till alternativ i listorna. Listorna är uppbyggda på olika sätt beroende på vad de fyller för funktion i systemet, det finns fristående listor och "hierarkiska" listor. Nedan är en närmare beskrivning av de två typerna.

Fristående lista

En fristående lista är precis som man förstår av namnet inte beroende av eller sammankopplad med någon annan lista. Exempel på Fristående listor är:

• Kön - som kandidaten kan välja mellan om frågan finns i ansökningsformuläret.
  • Inledande annonstext - korta standardtexter som går att lägga till som inledning i annons, exempelvis bolagsbeskrivning.
  • processhändelser - notering kring en händelse går att registrera på kandidaters profil.

En fristående lista ser ut som nedan bild när den är öppen för redigering. Vill du redigera ett färdigt alternativ i listan så trycker du på Redigera. Vill du skapa ett nytt alternativ trycker du på lägg till.

Hierarkisk Lista

De hierarkiska listorna är sammankopplade i ett eller flera steg. Anledningen till att listorna är kopplade till varandra är för att det ska gå att filtrera när man väljer alternativ i drop-down listorna. När man exempelvis ska starta ett projekt och fylla i vilken kommun (stad) tjänsten söks till väljer man först ett land, och län och och då visas bara de kommuner som ligger inom de län du valt när du ska göra det valet.

Ett anat exempel är yrkesområde och yrkesinriktning som är kopplade till varandra. När du öppnar en hierarkisk lista för redigering så ser du hur de redan befintliga alternativen är kopplade. I listan Yrkesinriktning kan du se  vilken yrkesinriktning (kolumn Namn) som är kopplat till vilket yrkesområde ( kolumn Hierarki)

När man lägger till ett nytt alternativ i listan väljer man hur det ska kopplas. Vill man exempelvis lägga till en ny yrkesinriktning som heter "Säljare" så kan det  kopplas mot yrkesområdet " Försäljning, inköp, marknadsföring".

Lägga till nytt alternativ

Vill du tillexempel lägga till en ny kommun i listan som ni saknar som alternativ så gör du enligt nedan:

• Gå in på rätt lista genom att trycka på namnet
  • Tryck på Lägg till
  • Börja sedan med att välja vilket land, och vilken län som kommunen tillhör
  • Skriv sedan in namnet på kommunen du önskar lägga in på de språken ni önskar och tryck på spara.
De två alternativen i början, Extern / intern visar vilka som ska kunna se och välja alternativet. Extern betyder att kandidater kan se alternativet i ansökningsformuläret, och internt betyder att ni kan se alternativet när ni skapar ett nytt projekt. Har man båda i kryssade som i nedan fall kan båda parter se alternativet.

Exempel på lista för Kön: