Tillgång till parallella / flera avdelningar

Tilldelning av tillgång till parallella avdelningar

För att ge tillgång till andra avdelningar som ligger parallellt med den nuvarande avdelningen medarbetaren befinner sig på, gå in på Administration -> Administrera användare

Redigera deras profil, och välj "Lägg till" under Behörighetsnivå. Där kan du sedan lägga till ytligare tillgång till andra avdelningar av ditt val, och även välja vad för typ av tillgång användaren ska ha på den andra avdelningen.

OBS: om en användare redan har tillgång till en underavdelning via en annan roll på en avdelning som finns ovan, så går det inte att lägga till en separat tillgång till den underavdelningen för den användaren.

När du lagt till en roll, kom ihåg att spara ändringarna.

Tillgång till andra avdelningar som en användare

När en användare fått tillgång till flera avdelningar, kommer den användaren få en knapp bredvid sitt namn när dem loggat in i systemet, uppe till höger bredvid sitt namn. Den knappen kan man använda för att byta avdelningen man befinner sig på. Man måste byta mellan avdelningarna eftersom systemet endast kan hantera en roll åt gången.

OBS: Denna knapp kommer endast vara synlig för användare som har två eller fler avdelningar i sina behörigheter som beskrivet ovan. Den kommer inte synas för användare som inte har den typen av behörighet.