Insights Export - Tips på hur ni arbetar

Insights Export levererar en dag-för-dag historik över händelser i projekt. Den visar t.ex hur många kandidater som ansökt varje dag och på vilka publiceringsplatser en annons varit publicerad.

Detta gör att det blir väldigt mycket data i den Excel fil exporteras. Om man väljer ett väldigt långt tidsintervall så kan det handla om flera 100.000 rader.
Fördelen med detta är att ni kan få ut väldigt detaljerad statistik kring vad som hänt i en rekrytering.
Ni kanske t.ex har haft en kampanj i media under en viss period och vill se hur antalet sökande i projektet varit under just detta tidsintervall.

Det gör att man måste använda funktioner i Excel för att filtrera fram den data man vill ha statistik på.
Ofta finns det någon "Excel-guru" inom företaget som kan hjälpa till med detta om du själv inte har kunskaperna.

Här kommer exempel på hur ni tar fram vanligt efterfrågad statistik.

Exempel 1

Annonser publicerade på en specifik kanal en specifik dag eller intervall av dagar (Den statistik som SCB efterfrågar ibland).

Ni vill veta vilka vakanser som var publicerade på en specifik publiceringsplats just en specifik dag.

Det går naturligtvis också sätta ett längre datumintervall om man vill veta vilka projekt som var publicerade på en specifik publiceringsplats under ett datumintervall.

Välj Exporter > Datumintervall > Projekt och klicka sedan på SKAPA EXPORT

När filen är klar så klickar du på "Ladda ned" för att öppna den i Excel:

Eftersom filen innehåller massor av data så är steg ETT att börja ta bort sådant som inte är intressant för den statistik man är ute efter. För detta exempel så är det t.ex inte intressant med hur många som blivit anställda varje dag eller hur många ansökningar som kommit in. Ta bort dessa kolumner:

Ta även bort alla kolumner som visar om en annons var publicerad på andra publiceringsplatser än den som är intressant att mäta.
För t.ex SCB statistiken så är det kanske bara det som publicerats externt på "Hemsida" som är intressant:

Markera alla kolumner och använd "Filtrera" i Excel för att sedan bara välja de dagar då annonsen var publicerad
på "Hemsida":

Sista steget nu är att bara ta bort dublettrader som ev. kan finnas:

Det som nu är summan av antalet i kolumnen "Totalt antal tjänster" är hur många vakanser som fanns vid mätdatum.