Kvalitetsmått och Meddelande om avslag

Hur du kommer igång med Kvalitetsmått och Meddelande om avslag

Kvalitetsmåttet ”Meddelande om avslag” låter er följa upp på i hur stor utsträckning ni kommunicerar till kandidater att de inte fick jobbet.

Måttet tittar på projekt stängda inom den perioden du har valt och hur många av kandidaterna i de projekten som hade fått meddelande om avslag. För att göra det möjligt att följa detta behöver ni tagga upp de e-postmallar ni använder för att nejtacka kandidater. Dessutom skickar ni ju inte mail till alla kandidater – några har ni telefonkontakt med eller träffar i person. För att inte riskera att dessa kandidater faller mellan stolarna (det är troligen era toppkandidater som ni vill hålla en god kontakt med) rekommenderar vi att ni sätter upp er process för att stödja även dessa delar av processen på bästa sätt.

Tagga era e-postmallar som meddelande om avslag

Så här ser du till att era e-postmallar är taggade som meddelande om avslag. När mallarna är korrekt taggade och ett mail som baseras på en sådan mall skickas till kandidaten kommer det att räknas som ett meddelande om avslag i Insights. Se till att alla mallar ni använder är korrekt uppmärkta!

1. Gå till Admin
  2. Välj Mallar > Brevmallar
  3. I listan med brevmallar, välj den mall ni använder för att ge meddelande om avslag
  4. Klicka ”Redigera mall”
  5. Klicka i rutan ”Detta är ett meddelande om avslag”
  6. Klicka ”Uppdatera”. När en mall uppdateras kommer mailet att markeras som meddelande om avslag i alla språkversioner, om det finns översättningar.

Logga meddelande om avslag för kandidater du ringer eller träffar

Du kan lägga till en processhändelse till kandidater du ger avslag via telefon eller något annat sätt förutom e-post. För att göra det enklare för dina medarbetare att komma ihåg detta rekommenderar vi att ni lägger till en särskild mapp för detta i er rekryteringsprocess där den här händelsen läggs till automatiskt. Då kommer kandidaten att räknas som en kandidat som fick meddelande om avslag.

Så här lägger du till en mapp till din rekryteringsprocess för att följa upp meddelande om avslag på annat sätt än e-post:

1. Gå till Admin
  2. Välj Mallar > Rekryteringsprocess
  3. Välj den mallen du vill uppdatera
  4. Klicka ”Uppdatera mall”
  5. Klicka ”Skapa ny mapp”
  6. Döp mappen och klicka i rutan för att göra den tillgänglig för alla användare
  7. Gå till fliken ”Åtgärder”
  8. I rullgardinsmenyn ”Processhändelse”, välj ”Meddelande om avslag”
  9. Du kan också välja att lägga till statusen ”Avslag” automatiskt för kandidaten när hen läggs i den här mappen
  10. Spara
  11. Nu kan du dra mappen dit du vill ha den i ordningen
  12. Uppdatera. Glöm inte det här steget – ändringarna kommer inte att slå igenom i mallen annars!

Du kan också lägga till den här processhändelsen till en befintlig mapp i er rekryteringsprocess. I så fall redigerar du bara en mapp i stället för att skapa en ny och följer i övrigt samma steg som beskrivs ovan.

Andra sätt att logga meddelande om avslag

De arbetssätt vi beskrivit ovan minskar antalet manuella steg och risken för glömska och misstag. Men det finns också andra sätt att logga avslaget på kandidaten.

Lägga till meddelande om avslag på kandidaten manuellt

Från kandidatlistan kan du lägga till meddelande om avslag till en eller fler kandidater.

1. Gå till kandidatlistan i ett projekt
  2. Markera en eller flera kandidater med kryssrutan
  3. Klicka ”Åtgärder”
  4. Klicka ”Registera processhändelse”
  5. Välj ”Meddelande om avslag” i listan

Skicka meddelande om avslag med annat typ av mail

Om en användare skriver ett mail utan att utgå från en av avslagsmallarna men markerar kandidatens status som ”Avslag” eller ”Refuserad men intressant i andra projekt” kommer ReachMee att tolka detta mail som meddelande om avslag.

När kan vi förvänta oss relevant data i Insights?

När ni har taggat upp era e-postmallar och skickar meddelande om avslag till kandidater kommer ni att börja samla den här statistiken från då, inte retroaktivt för tidigare kandidatkommunikation. Du kan se att kandidaten har fått meddelande om avslag i kandidatloggen. För att se data i Insights för ett projekt måste det ha avslutats under den valda tidsperioden. Du kommer alltså att behöva arbeta med meddelande om avslag en tid innan du kan se resultatet i Insights.