Administrera systemanvändare

Ändra lösenord

OBS! Nedan info gäller inte om man använder inloggning via SSO, då lösenordet då inte styrs via ReachMee utan från egen IT.

Om en användare har problem med lösenord rekommenderar vi att man i första hand ber användaren använda funktionen "Problem med att logga in" på inloggningssidan för att få ett mail till sin e-post så de kan uppdatera lösenordet själva.

Har man problem med att mailet inte kommer fram eller av någon annan anledning inte vill använda den funktionen så kan man (beroende på behörighetsinställningar) redigera lösenord direkt på användaren.
Man går isåfall in i Admin > Konto > Administrera systemanvändare.

Därefter ser man uppe i det högra hörnet en knapp för "Ändra lösenord".

Ta bort användare

Via knappen "Radera" uppe i högra hörnet kan du ta bort användare från ReachMee (kan vara beroende på vilken behörighet man har).
Det som i praktiken händer är att användarens konto inaktiveras. Kontot måste ligga kvar p.g.a historiska aktiviteter i ReachMee.
Efter en tid så annonymiseras kontot så att det bara står "Borttagen användare" som förnamn och efternamn.

Snabb FAQ

• Om en användare har inloggningsproblem och det inte blir löst av att man ändrat lösenord så är det bra att säkerställa att det användarnamn användaren skriver in matchar det användarnamn som är skrivet inne i kontohanteringen. Om det t.ex inte är mailadressen som används som användarnamn också så kan det vara anledningen till att man inte kommer in.

• OBS! Skapa inte användarnamn med mellanslag i - T.ex "Linda Nilsson". Då kan det bli problem i vissa webbläsare efter att användaren har loggat in.
    Sätt då hellre en punkt mellan så det blir "linda.nilsson" eller använd bara de tre första i förnamn och tre första i efternamn - "linnil".
    Rekommenderat är att använda användarens mailadress som användarnamn.

• Säkerställ att rätt inloggningslänk används. Användare ska komma till rätt inloggningssida om de går in på login.reachmee.com/[namnet på er system] Om man har använt google eller gått in på jobblistan så har man mest troligt hamnat på fel sida.