Kvalitetsindikator og beskjed om avslag

Slik kommer du i gang med kvalitetsindikator og avslagsmeldinger

Kvalitetsindikatoren ”Beskjed om avslag” lar deg følge opp i hvilken grad du kommuniserer til kandidater at de ikke fikk jobben.

Denne indikatoren ser på prosjekter som er lukket innenfor den valgte tidsrammen, og hvor mange kandidater som har mottatt avslag.

For å kunne spore hvor mange av kandidatene som faktisk mottok avslagsvarsel i lukkede prosjekter, må du merke e-postene du bruker for å sende avvisningsvarsel til kandidater med denne informasjonen. Videre sender du ikke e-post til alle kandidater du avviser. Noen kandidater vil få avslagsvarsel via telefonsamtaler, i møter osv. For ikke å risikere at disse kandidatene faller mellom stolene (de er sannsynligvis dine toppkandidater som du ønsker å holde et godt forhold til), anbefaler vi at du setter opp prosessene dine å støtte slike hendelser på den beste måten.

Tagg e-postmalene dine som avslagsmelding

Slik merker du e-postmalene dine som avslagsmelding. Når e-postene dine er riktig merket og en e-post basert på denne malen blir sendt til en kandidat, vil den bli regnet som en kandidat som fikk avslagsmelding i Insights. Forsikre deg om at du tagger alle e-postmeldinger du bruker for å avvise kandidater!

1. Gå til Admin-sidene
  2. Velg Maler> Postmaler
  3. I listen med e-postmaler til høyre velger du en e-postmal du bruker for å avvise kandidater
  4. Klikk på ”Rediger mal”
  5. Merk av i avkrysningsruten ”Denne e-postmeldingen er et avslag om varsel”
  6. Klikk ”Oppdater”. Når du oppdaterer en e-postmal, vil denne e-postmalen på alle språk bli merket som avslagsmelding.

Spor avslagsmelding for kandidater som du ringer eller møter

Du kan legge til en prosesshendelse til en kandidat som du avslått via en telefonsamtale eller noe annet enn e-post. For å gjøre det lettere å huske det og ikke legge til for mange trinn for brukerne dine, anbefaler vi at du setter opp en spesiell mappe for dette i standard rekrutteringsprosessen der denne hendelsen legges til automatisk. Da vil informasjon om at kandidaten fikk avslagsvarsel bli lagt til kandidatens logg og telle som en kandidat som fikk tilbakemelding om avslag i Insights.

Slik legger du til en mappe i din standard rekrutteringsprosess som vil spore avvisningsvarsel som ble gitt på andre måter enn e-post.

1. Gå til Admin-sider
  2. Velg Maler> Rekrutteringsprosess
  3. Velg malen du bruker som standardprosess
  4. Klikk på ”Rediger mal”
  5. Klikk ”Opprett ny mappe”
  6. Gi mappen din navn og sjekk avkrysningsruten for å gjøre mappen felles
  7. Gå til fanen ”Handlinger”
  8. I rullegardinmenyen "Prosesshendelse", velg "Avvisningsvarsel"
  9. Hvis du vil legge til statusen ”Avvist” til kandidaten samtidig når du legger dem til i denne mappen, kan du få dette til ved å velge status også her
  10. Lagre mappe
  11. Nå kan du dra og slippe mappen til rett sted i mappestrukturen
  12. Oppdater mal. Ikke gå glipp av dette trinnet - endringene blir ikke lagt til i rekrutteringsprosessen ellers!

Legge til avslag på en kandidat manuelt

Fra kandidatlisten kan du legge til prosessen for avslag på en eller flere kandidater for å markere at kandidaten ble informert om avslaget.

1. Gå til kandidatlisten i et prosjekt
  2. Merk en eller flere kandidater
  3. Klikk på ”Handlinger”
  4. Klikk på ”Registrer rekrutteringsaktivitet”
  5. Velg ”Beskjed om avslag” på listen

Sende avslag på e-post ikke basert på en e-postmal

Hvis en bruker skriver en e-post fra bunnen av og informerer kandidaten om avslaget og setter kandidatens status til et av de avviste alternativene samtidig, vil ReachMee tolke denne e-postmeldingen som en avslagsmelding.

Når kan jeg forvente å få relevant data i Insights?

Når du har tagget e-postene dine og begynner å sende avslag-e-post til kandidater, vil du få disse dataene om kandidater fra det øyeblikket, ikke tilbake i tid. Du kan se at kandidaten fikk avslagsmelding i kandidatloggen der vi vil legge til en rad som sier ”Beskjed om avslag”. Vær oppmerksom på at du også må lukke prosjektet for å inkludere det i indikatoren for Beskjed om avslag. Dette betyr at det vil ta litt tid fra du aktiverer dette til du kan se noen resultater i Insights.