De tio vanligaste frågorna gällande GDPR

1. Vilket bolag är ägare till systemet ReachMee och äger de immateriella rättigheterna till systemet?
Svar: Talentech AB

2. Var och hur lagras ReachMees data?
Svar: Data i ReachMee lagras inom EU. Databasen ligger i en molntjänst.

3. Överförs uppgifter till ett tredje land?
Svar: Nej, alla uppgifter stannar inom EU

4. Hur hanteras backuper?
Svar: Dagliga backuper sparas på geografisk åtskild plats och raderas därefter.

5. Vilka personuppgifter lagras i ReachMee?
Svar: Beroende på om man är användare eller kandidat lagras olika personuppgifter. Det vanligaste uppgifterna är kontaktuppgifter namn, mailadress, telefonnummer och personnummer. Ni som kund bestämmer och ansvarar själva för vilka personuppgifter som efterfrågas och lagras om kandidater.

6. Måste kandidater idag ge samtycke till att vi lagrar deras personliga information när de ansöker via ReachMee?
Svar: Ja, idag är att ge samtycke i enlighet med Personuppgiftslagen en del av ansökningsförfarandet. ReachMee säkerställer att samtycke kommer att överensstämma med GDPR-direktivet.

7. Vad är det för säkerhetsaspekter ni har i ReachMee?
Svar: ReachMee är installerat bakom ett lager av brandväggar för att skydda mot intrång och filtrera bort oönskad trafik. Utöver det krypteras all kommunikation mellan ReachMee och omvärlden med 256-bitars kryptering och toppgraderade certifikat.

För att uppnå en strikt separation mellan olika kunders data tilldelas varje kund en dedikerad databas, där all kundspecifik data lagras. Vi har även en kraftfull rollbaserad åtkomstkontroll som gör att man som kund på ett detaljerat sätt kan styra vilka användare som har behörighet till olika typer av data och funktionalitet.

8. Vem äger kandidatinformation och användardata i ReachMee?
Svar:Du som kund äger datainformation i ReachMee. Vi överför inga uppgifter till andra system utan era instruktioner eller godkännande.

9. Sker automatiserad radering av information i systemet? Om ja, efter hur lång tid raderas uppgifter?
Svar: Ja detta sker automatisk i enlighet med det ni som kund definierar.

10. Möjliggör databasen; Dataportabilitet? Radering? Rättelse av information?
Svar: Ja i dagsläget möjliggöra databasen detta.