Hur lägger jag till en bild i min annons?

Alla bilder som inkluderas i en annons måste finnas tillgängliga någonstans online innan de inkluderas i annonsen. Därför finns en funktion i ReachMee som heter bildbanken. I bildbanken kan man ladda upp bilder och där får bilden en egen länk som kan användas när ni inkluderar bilden i annonsen.

Det är endast användare med behörighet till admin-fliken som har tillgång till bildbanken, har du inte rätt behörighet och vill ladda upp en bild? Kontakta eran SuperUser / HelpMee (personen som är systemansvarig hos er) Så kan de hjälpa er med att ladda upp bilden.

När bilden finns tillgänglig i bildbanken finns det två olika sätt att inkludera den i annonsen, längst upp i annonsen eller läggga den någonstans i annonsen.

1, Lägga bilden längst upp i annonsen

Vill du att bilden ska ligga längst upp i annonsen, under rubriken och över intro-texten så inkluderar du den genom knappen till höger i redigeringsverktyget som heter: Bild till annons

I rutan som öppnas får du en lista över alla bilder som finns tillgängliga i eran bildbank, välj den bilden du vill inkludera och tryck på välj. Har du behörighet till bildbanken syns även knappen Hantera bildbanken klickar du där kommer du till och kan hantera bilderna som finns tillgängliga samt ladda upp nya. Mer om bildbanken längre ned i denna artikel.

När bilden syns i denna ruta är det klart:

2, Ladda upp en bild i annonsen

Vill du ladda upp en bild någonstans i annonsen i stället för ovanför så gör man det i annonseredigeringsverktyget. Vill man infoga en bild där måste man reda ha en länk till bilden man vill inkludera kopierad så man kan klistra in den. För att få fram URL till bilden går du till admin > Bildbank hitta den bilden du vill använda och tryck på kopiera länken.

Gå tillbaka till annonsredigeraren och tryck på  Infoga > Bild.

I rutan som kommer upp klistrar du in länken som du kopierat från bildbanken i rutan som heter Källa.

i Bildbeskrivning lägger du in en kort beskrivning av bilden, detta steg är viktigt då bilder som har beskrivning är sökbara via googles sökmotor och gör därför annonsen bättre ranking i googles sökfunktion.

Dimensioner fylls i automatiskt med bildens originalstorlek, vill du ändra stoleken fyller du endast i en av rutorna, den andra kommer då fyllas i autoamtiskt för att bilden ska behålla sina proportioner. Stoleken anges i Pixel, ni kan experimentera er fram för att se vad som blir bäst. Men en bra standard att utgå ifrån är cirka 300px.

Bilden kommers synas i annonsen när den är inlagd. Det kan ibland se väldigt konstigt ut när man kollar på annonsen i ReachMee, men förhandsgranskar ni annonsen så ser man hur det kommer se ut på hemsidan!

__________________________________________________________________________________________________________________________
Tycker du det saknades någon information i denna artikel eller var något otydligt?
Ge gärna artikeln en kommentar nedan så vi vet hur vi ska kunna göra artikeln bättre för dig och dina kollegor.
Tumme upp gör oss glada och tumme ner + kommentar gör att vi kan utveckla innehållet till något bättre.