Avvisa, återkalla och ändra i processen

När något går fel i signeringsprocessen

Även om en digital signeringsprocess minskar risken för problem så kan det fortfarande hända.

Kandidaten eller den signerande parten hos er kanske reagerar på en formulering i avtalet eller så kanske signeringsprocessen dras tillbaka i ett sent skede. Detta avsnitt förklarar hu du kan hantera undantagen i processerna.

Vad händer när ett avtal skickas?

När ett avtal skickas för signering är det inte längre möjligt att gå tillbaka för att välja en mall eller att ändra information. När du klickar på en kandidat där ett avtal har skickat så kommer du istället direkt till signeringssidan där du kan se statusen för signeringsprocessen. Statusen uppdateras när någon av parterna signerar avtalet.

Hur man ändrar ett avtal som har skickats

Om man av någon anledning vill uppdatera ett skickat avtal så måste det först återkallas.

När avtalet är återkallat så kommer alla parter att få en notifiering via email och kandidatens avtal kommer återöppnas.

Nu är det möjligt att ändra allt från avtalsmall och framåt. Värt att notera är att om båda parter har signerat avtalet så är det inte längre möjligt att återkalla.

När en part avvisar signering

Om en part av någon anledning inte vill signera avtalet så kan den välja att avvisa med en kommentar, eller bara ställa en fråga. Om parten avvisar så ändras statusen I Hire till “Avvisat” och de andra parterna samt användaren som skapade avtalet kommer att bli notifierade via email. En eventuell kommentar eller fråga kommer visas tillsammans med den nya statusen på bekräftelsesidan.

För att göra ändringar och skicka om avtalet så måste avtalet först återkallas