Hire arbetsflöde

Hire är en funktion i ReachMee som ger dig ett enkelt verktyg för att skapa och signera kontrakt med nyanställda, men hur fungerar det?

Skicka en kandidat till Hire

Det första steget för att skicka ett kontrakt till en kandidat är att skicka kandidaten till Hire. Man kan skicka kandidaten till Hire här:

När du sedan går in i Hire så kan du nu se att kandidaten är inlagd:

I denna vy kan du sortera och filtrera på kandidaters namn, status och projekt.

Välj mall

Nästa steg är att välja en mall som ska användas för kandidaten. Mallen utgör grunden för dokumentet som skickas till kandidaten för signering. Läs mer om mallar här.

Klicka på kandidaten du vill skicka ett kontrakt till, när du klickar på kandiaten så tas du till sidan "Komplettera innehåll" och från denna sida kan du välja en mall.

Komplettera innehåll

Nästa steg är att lägga till information som inte fanns med på kandidatens profil eller i projekdefinitionen.

I detta fall så behövs personnummer, lön, årslön och antal semesterdagar läggas in

Skicka för underskrift

Sista steget i processen är att skicka dokumentet för signering.

Här kan du välja vilka signeringsmetoder som ska vara aktiva. Beroende på uppsättning så kan man välja mellan dessa:

• E-legitimation - Den som signerar använder e-legitimation för att signera
  • SMS - Den som signerar skriver in sitt mobilnummer och får en verifieringskod som de skriver in och signerar dokumentet.

Man kan också välja i vilken ordning parterna signerar dokumentet.

Parterna skriver under i turordning betyder att personen högst upp i listan får dokumentet och när denna har signerar avtalet så går skickas avtalet vidare till personen som ligger under i listan. Detta är ett bra alternativ att använda när man tex. vill skicka dokumentet först till en intern part för att verifiera dokumentet innan det skickas vidare till kandidaten. När detta alternativ används så kan du enkelt dra och släppa parterna i listan för att ändra ordningen.

Dokumentet skickas till alla samtidigt betyder precis som det låter. Dokumentet skickas till alla samtidigt när du klickar på "Skicka för underskrift". Detta är ett bra alternativ att använda när det inte spelar någon roll om vem som signerar dokumentet först.

Via denna knapp kan man ta bort parter:

Och via denna knapp kan du förhandsgranska dokumentet innan det skickas ut för signering:

När alla parter har signerat avtalet så ändras statusen på dokumentet till "Påskrivet" i Hire och kandidatens status i projektet ändras till "Anställd".