Lage utvalgsspørsmål

Dette er den fjerde artikkelen i vår guide til hvordan du lager en ny stilling. Etter å ha gjort ferdig de forrige stegene kan du nå gi deg i kast med å lage utvalgsspørsmål.

En av nøklene til effektiv kandidathåndtering er ved å legge tid og energi i utvalgsspørsmålene. «Best-practice» når det kommer til utvalgsspørsmål er å omvende stillingens «må ha»-krav til utvalgsspørsmål.

I ReachMee finnes det tre forskjellige utvalgsspørsmål du kan velge mellom:

• Alternativspørsmål – Dette er klassiske «Ja/Nei» spørsmål.
  • Fritekstspørsmål – Her kan kandidaten selv skrive inn sitt svar. F.eks. «Beskriv deg selv med 140 tegn».
  • Skalerte spørsmål – Dette er spørsmål der kandidaten kan f.eks. rangere seg selv.
    «Hvor god er du i norsk? 1. Lite god 2. Nogen lunde 3. God 4. Flytende 5. Morsmål»

Det finnes to måter å opprette utvalgsspørsmål – du kan legge til ett og ett spørsmål manuelt per stilling, eller du kan opprette en (eller flere) maler som du kan velge i prosjektene.

Lage utvalgsspørsmål manuelt

For å lage utvalgsspørsmål manuelt trykker du på «Lag et nytt spørsmål»-knappen. Etter det velger du hva slags spørsmål det skal være og deretter fyller du inn spørsmålsteksten. Lagre når du er ferdig. Hvis du vil forandre på rekkefølgen til spørsmålene kan du gjøre det ved å dra spørsmålet dit du vil. Hvis du har laget et spørsmålssett som du er fornøyd med kan du trykke Lagre som mal for gjenbruk i senere tid.